tisdag 24 september 2013

För framtida medlemmar!

I söndags kom två tjejer som vi stiftat bekantskap med redan under torsdagen samt två till som var sugna att rulla lite. Övningarna vi gjorde var detsamma som under torsdagen och tiden blev för knapp även denna gång för "sock derby". Men don´t you worry... vi kommer att ha massa tid framöver att rulla, tacklas och ramla på rumpan.

Nu är det ju så att det inte är kört att börja rulla med oss om ni inte hade möjlighet att komma på "prova på"-dagarna. Utan det är bara att dyka upp, söndagar kl. 17-19.00 är för närvarande vår träningstid och vi håller till i den magnifika Campushallen. Vad som däremot är kruxet är att vi inte har ett lika stort urval av utrustning vid drop-in-tider eftersom vi måste kunna träna själva också, men för det mesta löser det sig på ett eller annat sätt.
 
Hur mycket kostar det?
Vi i Skell Hell Rollers kör på att man får testa på tre gånger gratis innan man bestämmer sig om man vill vara med i laget, efter det tillkommer en avgift på 150:-/månad som i stort sett går till lokalhyran. Vad man däremot måste införskaffa på egen hand till slut är ju en egen utrustning. Att köpa ett så kallat "fresh meat kit" (som innehåller rullor, alla skydd och ibland även hjälm) är billigt men nackdelen är att knäskydden oftast inte är så bra, så mejla försäljaren och fråga om du kan uppgradera just knäskydden för en liten kostnad.

Undvik även att köpa utrustning från USA
USA har många internetshoppar och billiga saker men fraktiden är lång och oftast tvingas man betala en tullavgift som kan bli en dyrare historia en skejtsen. Tull slipper du däremot om du beställer från Europa och några förslag på sidor är:

Lite länkar till Roller Derby-shoppar
www.skateattack.co.uk
www.skatepro.se
www.rollerderbyhouse.eu
www.rollerderbyshop.se
www.quadrollerskateshop.com 
www.bruisedboutique.com/onlinestore/

Bli även medlem i FB-gruppen "Roller Derby loppis", för där kan man verkligen fynda!

STORLEK?

Riedell passar oftast smala fötter och märken som Sure Grips lite bredare labbar. Känns det läskigt att köpa skejts för 2000:- då man inte riktigt vet sin strl så finns det storleksguider för skridskor och skydd här:
www.fastgirlskates.com/roller-derby- ... es-d10.htm
www.rollergirlskates.com/pages.php?pageid=3

Nu har ni lite kött på benen vad ni ska lägga i varukorgen, börja att shoppa detta så kan vi ta ett snack om vilka hjul som lämpar sig för vad och vilka kullager man bör inrikta sig på. Jepp, det går verkligen att spendera hur mycket pengar som helst på Roller Derby ;)

Derby Love
/Kamikaze Girl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar