onsdag 3 juli 2013

Rauk n Roll!

Tre av oss är just hemkomna från vackra Gotland där vi varit på Roller Derby-kollo! Vi valde att köra bil eftersom det faktiskt visade sig vara det billigaste alternativet. Väl i Umeå plockade vi upp en Ume Radical Roller som också skulle på rauken och efter en övernattning i Stockholm så nådde vi Nynäshamn där vi lämnade bilen och drog iväg med färja. Jag fick min efterlängtade öl, en svindyr ICAS fryspizza och sen blev det däckhäng med andra Derby-tjejer som kom lite varstans ifrån.

Väl på Gotland så tog vi oss till Rävhagens vandrarhem där vi alla skulle bo och i träningshallen som var en hockeyring med betonggolv fick vi dra en kort presentation av oss själva och få veta vilken grupp vi hamnat i. Grupp 1 var för oss och de andra som inte åkt så otroligt länge och Grupp 2 var för de lite mer avancerade åkarna.

Gaah! Om ni förstår hur sjukt nervösa vi var innan första träningen. Jag hade nya skrillor, nya hjul och skulle rulla på ett ovant underlag, och sen var det ju en hel del prestationsångest då man såg hur otroligt duktiga de andra var. De som höll i träningen var Kix DeVille samt Sloppy Boggins från STRD! Men tro det eller ej, nervositeten flög iväg som en frisläppt fågel så snart vi slungades in i ett jättepack och sedan förflöt de första tre timmarna fortare än kvickt!

I tre dagar tränade vi i två effektiva timmar och hade sedan en timmes scrimmage som avslutning. För oss i Skell Hell, som aldrig tidigare scrimmat var det otroligt spännande men framförallt sjukt kul! Vad som även var inbakat i schemat var tre timmars föreläsning och praktiska övningar om skadeförebyggning samt en två timmars diskussion om regler, båda var sjukt givande!

Under fredagen tog vi oss även ut på vackra Fårö och rullade efter en perfekt asfaltsväg i sisådär 4-5 kilometer för att sedan ordna med grillmat framför raukarna och på lördagen hölls ett bout där alla med minimumskills fick delta! De som inte klarat minskills ännu eller de som själva valde att inte spela match fick istället om de ville jobba som NSO och det är fört nu jag förstår hur otroligt många människor som måste engagera sig om man ska kunna ha en match, så vi behöver bli fler! Många fler! Vi söker fler som vill träna, folk som vill bli tränare eller domare eller bara hjälpa till så vi kan växa! Ni hör väl av er om det finns en gnuttgnutta intresse?

På lördagen hade vi även en avslutningsfest och mina felstavade sms under kvällen visar verkligen på hur otroligt roligt jag hade ;) Men allting har ju tyvärr ett slut, så på söndagen var det bara att packa ihop sina saker, städa ur rummet som tagit åt sig av alla veckans odörer och åka hem.
Vi ses nästa år, brudz och tills dess ska jag ha lärt mig att smörja in mig med mer solkräm och packa lättare ;)
/Kamikaze Girl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar