måndag 19 november 2012

Så gick "prova-på"-kvällen!

Igår hade vi äntligen vår lilla "prova-på"-kväll för nyfikna och förhoppningsvis framtida medlemmar. Kvällen började väldigt spännande eftersom den lagmedlem som förberett sig på att hålla i träningen, drabbades av magsjuka en timme innan utsatt tid. Sen visade det sig även att vi inte kom in i träningshallen på grund av tekniska problem.

Men kvällen som började lite illa visade sig sluta alldeles fantastiskt! Securitas befann sig snart på plats för att låsa upp, och ansvaret om att förklara hur Roller Derby går till, vilka vi var och annat nödvändigt, delades upp bland oss medlemmar. En stor eloge till Mangler Mayo som tog på sig att hålla i träningen och inte visade några tecken på "rost" trots att hon inte själv deltagit på de senaste träningarna på grund av olika skäl.

Fyra modiga tjejer befann sig i alla fall på plats för att testa på och övningarna var ungefär desamma som vi fick lära oss första gången vi stod på skrillor. Att ta sig fram, bromsa, falla och annat viktigt som lägger grunden till att bli en riktig Roller Girl.

Demonstration av "derby stance"


Mangler Mayo instruerar hur man får stopp på rullorna

Marielle hade tänkt på att ta på sig ett lila linne dagen till ära för att matcha fint


Samlade mot väggen för att öva på stopp längs kortsidorna
Rull, rull...
Ingen tvekade att slänga sig ner i en "prostitute"

Mayo demonstrerar fallteknik med ett knä
Några på bänken, tur att det är kul att titta på också 

Tusen tack tjejer, för er tid och engagemang! Vi i Skell Hell Rollers hoppas innerligt att vi ses vid fler tillfällen. Och till alla er som ville men av någon anledning inte hade möjlighet att komma så har vi för nuvarande träning tisdagar 19.30-21.00 och söndagar 19.20-21.30, då är ni välkomna att komma och testa på världens roligaste sport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar